NOVÝ ROK 2022

Rok 2022 má v sebe veľakrát číslicu dva. No a dvojka znamená v našej terminológii samozrejme dvojicu, pár či vzťah. Ak berieme do úvahy zdravý vzťah a nie nejaké špeciálne milenecké trojky. Nechcem nikoho súdiť avšak myslím si, že každý chlap a každá žena túžime po tom, aby bol pre nás ten druhý jediný a aby tu bol iba a len pre nás. Nechceme sa predsa deliť o chlapa s inou ženou alebo chlapi o ženu s iným mužom.

Pre mňa bol rok 2021 rokom skúšania nových vzťahov. Našla som nové skúsenosti a veci, ktoré som si predtým vo vzťahu nevedela predstaviť som konečne zažila na vlastnej koži. Učíme sa totiž hlavne na základne našich reálnych skúseností. Osobne sa príliš neprikláňam k mottu: múdry sa učí na chybách druhých a ten hlúpy na vlastných. Niet na osobnú skúsenosť. Ten pocit, ktorý nám osobná skúsenosť dá nám žiaden prerozprávaný príbeh nemôže poskytnúť. Aj preto si myslím, že je lepšie skúsiť ako sa báť nezdaru a neskúsiť to vôbec.

Zároveň som sa v roku 2021 ako ste si iste všimli stala koučkou. Odkoučovala som v tomto roku 11 ľudí, získala som aj prvých platených klientov a začala som postupne a pomaličky plniť si ten svoj sen. Pár rokov dozadu by mi ani nenapadlo, že sa budem venovať niečomu takémuto. Oficiálne som totiž inžinierka s ekonomickým vzdelaním čo s koučingom veľa spoločného nemá. Ja tam však vidím isté paralely napríklad klasická párová matematika 1 + 1 = 2. A sme znova pri tých pároch a vzťahoch.

ČO SI PRIAŤ DO NOVÉHO ROKA?

To je na vás avšak ja odporúčam napísať si to. Ja si píšem vždy to, čo chcem zažiť, kam chcem ísť, čo chcem vyskúšať. Veci, ktoré sa mi nesplnili minulý rok si prenášam do tohto. Netreba vždy vymýšľať nové veci. Rozhodne si však píšem ciele podľa svojho vnútorného hlasu = intuície. Kam ma ťo ťahá? O čom už dlhé roky snívam ale nikdy som si to nedovolila mať? Do čoho sa chcem pustiť ale vždy som sa toho bála? To je môj tip ako si písať ciele.

ZMENA je to, čoho potrebujeme v živote najviac. Skúšať nové koníčky, chodiť na nové miesta, stretávať nových ľudí. V podnikaní možno skúsiť nové stratégie, spojiť sa s niekým, naštudovať si nejaké nové veci. Zmena pohľadu na veci je tiež neskutočne dôležitá. Hovorí sa tomu prerámovanie a je to obrovská téma. A zároveň veľmi nápomocná technika aj v prípade vzťahov – ak sa deje niečo, čo nevieme a nemôžeme zmeniť tak máme vždy iba dve možnosti – odísť alebo zmeniť uhol pohľadu. Výber už nechám na vašom vlastnom pocit a keby ste si s tým nevedeli poradiť, sedenie so mnou by vám mohlo pomôcť tiež. Ako už mnohým klientkám.

Želám vám šťastný a úspešný NOVÝ ROK 2022. Napíšte mi aké ciele ste si dali pre tento rok.

Odporúčné