Ako správne bilancovať rok

Názov znie dosť ekonomicky ja viem. Veď som to študovala tak čo sa čudujete. Nebude to však o tabuľkách a grafoch. Bude to skôr o tom, ako by sa na to, čo už máme za sebou mali pozerať. Ako sa na to pozerať z tej lepšej stránky. Veľa z nás zvykne na konci roka upadnúť do miernej depky. Pozeráme sa na to, že je znova December a my sme toho tak veľa nestihli, nevyriešili a nezažili. No a to je presne to, čo nás robí nešťastnými. A ja vám ukážem ako z toho von a ako sa pozrieť na rok úplne inak.

TECHNIKA 100 ÚSPECHOV

A odporúčam napísať si aspoň 100 úspechov. Veru 100 ani o 1 menej. Rok má predsa 12 mesiacov a verím tomu, že 100 nádherných vecí zažil každý jeden z nás. Odporúčam písať si denne aj denník úspechov. Všade sa hovorí o denníku vďačnosti a ten je dôležitý. Kde je však ocenenie nás samotných? Potom sa nečudujme, že sa cítime nespokojní a nevidíme svoju hodnotu. Takže áno toto je super technika na zvýšenie sebahodnoty. Napíšte si úspechy na papier a ďalší rok si ich môžete spisovať priebežne. Môžete si úspechy rozdeliť podľa jednotlivých oblastí života – zdravie, vzťahy, práca, bývanie, poslanie a zábava. Pretože život je potrebné žiť takže čím viac zážitkov tým lepšie.

AKO SA CÍTIM?

Tak toto je otázka za milión. A nepýtame sa ju bežne – seba ani druhých. Bežná otázka je ako sa máš a na tú sme sa už všetci naučili zborovo odpovedať – DOBRE. No ale čo to znamená? To už nikto nevie. Keď sa však človeka spýtate ako sa cíti to už sa musí trochu zamyslieť. Na pocity sa vo svete dlho nekládol dôraz, pritom je to to najdôležitejšie. Takže sa pozrite na rok aj podľa toho, aké pocity prevládali. Cítili ste sa skôr šťastní a plní života alebo smutní a plní strachov a obáv z toho, čo bude. Alebo ste sa možno začali prílišne trápiť tým, čo ste urobili zle. Ak sa dlhodobo necítime šťastní tak bude vyzerať aj náš život. Našťastie sa na tom dá pracovať, ja s klientkami riešim strachy a pocity úplne bežne a z každej konzultácie odchádzajú transformované a s oveľa lepším pocitom. Niektoré sa už po jednej jedinej konzultácií cítia inak. Takže ak nie ste ok zainvestujte do seba a uvidíte výsledky. A veľmi rýchlo než kým na to dôjdete samy.

NA ČO SA TEŠÍM V NOVOM ROKU

Ciele a zážitky na nový rok si môžete písať už teraz. Diáre na rok 2022 sú v predaji už istý čas a prečo si neplánovať už teraz. Ja milujem plánovanie. Je to totiž taká iná forma snívania – sny na papieri. Sny v reálnom čase. Sama som si už nejaké ciele napísala. Dokonca som už na nich začala pracovať. To, že je v kalendári december neznamená, že sa svet zastavil. Tým pádom som nadobudla aj ja novú energiu. Takže keď to funguje u mňa, bude to fungovať určite aj vo vašom prípade. Nebojte sa, ponúkam vždy iba osvedčené techniky a kroky.

Želám vám ešte krásne sviatky, bilancujte, užite si domácu pohodu a teším sa pri ďalšom článku.

Odporúčné

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *