Každý partner je ten pravý – v daný čas!

Po rozchode si zvykneme povedať – ale veď on nebol ten pravý. A muži opačne smerom k ženám. Čo ak vám ale poviem, že to tak úplne nie je. Každý je pre nás ten pravý partner, no nie každý partner je tu pre nás na celý život. Vždy nám však ten vzťah priniesol niečo pekné, niečo dobré a zase na druhej strane nám ukázal, na čom môžeme do budúcna popracovať.

Samozrejme, ak ste mali povedzme trojročný vzťah, ktorý bol krásny a skončil, zabolí to. Ak by nie tak pochybujem, že to bola láska. Avšak s odstupom času budete určite vedieť definovať, čo vám ten vzťah priniesol. Možno nový pohľad na to, ako komunikovať. Možno ste vďaka vzťahu veľa cestovali. Možno vám partner nosil kvety a cítili ste sa pre neho dôležitá. Ďalej ste mohli zažiť úžasný sex, naučiť sa lepšie variť či mnohé iné veci. No a samozrejme sú tu aj hlbšie veci – zistili ste, čo chcete. Napríklad už viete, že preferujete vo vzťahu veľa humoru, otvorenú komunikáciu, spoločné hodnoty a dôveru. Na každom vzťahu sa dá nájsť niečo pozitívne.

RADŠEJ SAMA AKO S IDIOTOM?

Je mi neskutočne ľúto, keď vidím komentáre všetkých tých nešťastných žien štýlu: Vďaka, ale vzťah nechcem. Radšej budem sama ako s idiotom. A kde sa vytratila dôvera v šťastné a krásne vzťahy? A to bol vari ten predošlý vzťah zlý vo všetkom? Skúsme sa na svoje predošlé vzťahy pozrieť inak. Vezmite si papier a pero a napíšte si: čo krásne vám vzťah dal a na druhú stranu papiera – čo ste sa o sebe vďaka vzťahu naučili. No a samozrejme si môžete spísať aj zoznam toho, čo už v ďalšom vzťahu neakceptujete.

Samozrejme, ak ste čerstvo po rozchode tak sa na bývalý vzťah asi neviete pozrieť úplne triezvo. A je to v poriadku, istý čas si potrebujeme odsmútiť, vyplakať sa a prípadne sa kľudne aj hnevať. Avšak nezostávajme v týchto pocitoch zaseknutí zbytočne dlho. Tým si len predĺžujeme nešťastie a oddiaľujeme vznik nového, krásneho vzťahu.

PREMÁRNENÝ ČAS?

Ja si myslím, že žiaden vzťah neznamená premárnený čas. Verím, že všetko sa deje tak ako sa má a kedy sa má. Takže ak ten vzťah trval 3 roky a vy to beriete ako stratu času tak ste nič nepochopili. Tie 3 roky niesli v sebe aj krásne chvíle a zážitky, ktoré sú jedinečné. Keby ste ten vzťah nemali tak by ste ich nezažili. Samozrejme, spoločnosť sa pozerá zvyčajne iba na finálny výsledok – máš alebo nemáš vzťah? A potom je tu ešte to nezmyselné porovnávanie sa medzi sebou. Takže chápem, že po 3 rokoch to môžete brať ako stratený čas. Skúste sa však od dnešného dňa začať porovnávať správne – iba so sebou. Lebo nik iný nechodí vo vašich topánkach, nemá vaše pocity a nezažil si to čo vy. Čiže nemá práv porovnávať vaše výsledky s tými svojimi. O porovnávaní sa ešte určite vyjde aj samostatný článok, je to téma mnohých.

Dnes sa už nebudem dlhšie rozpisovať no na záver poviem len toľko: každý vzťah nám do života niečo dal. A je jedno, či šlo o pár stretnutí alebo dlhoročný vzťah. Vezmime si tú lekciu a presuňme sa ďalej. Za rohom už čaká ďalší, krajší vzťah.

Čo dobré ste si z posledného vzťahu odniesli? Napíšte mi, som zvedavá.

Odporúčné