Ako som naštartovala svoju kreativitu

Dnes mám znova opäť raz vysoko tvorivý deň. Vtedy mi chodí milión nápadov a práve vtedy vytváram veľa článkov, ktoré ma potom zachraňujú v dobách “kreatívneho sucha”. Kedysi som nechápala ako fungujú všetky tie kreatívne povolania a odkiaľ tí ľudia berú nápady. Dnes už viem, ako to funguje, blog píšem deväť rokov a rozhodla som sa vám objasniť, ako sa k tej kreativite dopracovať.

UKOTVENIE V SEBE

Myslím, že základ máme v sebe a je ním ukotvenie sa v sebe samej. Myslím tým dobre sa poznať, vedieť čo je moja téma, čo chcem a čo nechcem. Ukotvenie je však ale hlavne o rovnováhe v živote. Samozrejme dá sa tvoriť aj v časoch, kedy náš život nie je úplne ok, no ide to ťažšie. Takže harmónia a spokojnosť v základných oblastiach života je základ kreativity. Tými oblasťami sú za mňa: ZDRAVIE, VZŤAHY, PRÁCA, POSLANIE A BÝVANIE. 

POZNANIE TOHO, ČO MA BAVÍ

Ďalšia vec, ktorá sa podpisuje na tom, koľko toho vieme vymyslieť je poznanie toho, čo nás fakt vnútorne baví. Čo je tá téma o ktorej najradšej píšem? O čom často a rada rozprávam, v čom sa rada vzdelávam? U mňa sú to hlavne môj milovaný beauty blog, spánok a vzťahy. To sú 3 témy o ktorých mi ide hlava nonstop. No možno ani nie tak hlava ako jej kreatívna časť. Aj v týchto oblastiach som sa už konečne bližšie špecifikovala. Z kozmetiky milujem najviac starostlivosť o pleť, vrámci vzťahov sa zameriavam na budovanie vzťahu, vyvracanie mýtov a sebapoznanie. No a v oblasti spánku na zaspávanie a problémy s tým spojené. 

PÍŠEM KEĎ MÁM TVORIVÚ CHVÍĽU, NIE NA POVEL

Našťastie existuje už takmer všade funkcia plánovaných príspevkov. To mi umožňuje písať vtedy, keď mám nápad a akoby si nadpísať obsah dopredu. Takto už roky funguje aj tento blog, nepíšem články na povel v zmysle: Hm zajtra je nedeľa, deň beauty postov čo tak asi napíšem. Takto to fakt nejde, čakám na nápad a keď príde tak to ide samo. Fakt nemusím logicky uvažovať čo a ako napíšem, ide to zo mňa akoby automaticky. Myslím, že čiastočne tomu dopomohol aj fakt, že milujem čítanie čo kreativitu rozvíja. 

Čo sa týka mňa neviem písať článok v štýle, že si napíšem body a potom sa k nim vrátim. To už je nápad dávno fuč a moja múza tiež. Ja musím písať články naposedenie. Začnem aj skončím. Maximálne si článok za pár dní prečítam a upravím len gramatiku a pár slov. Nerobím to však  v štýle: koncept – rozpracovanie článku – kontrola. Skúšala som to, ale u mňa to nikdy nefungovalo. Hlavne som nemala z tých článkov ten pravý pocit. TAKŽE PÍŠTE POCITOVO, OD SRDCA A VTEDY, KEĎ VÁM TO PRÍDE NA UM. 

PRAX AJ VĎAKA PÍSANIU ČLÁNKOV TU NA BLOG

Samozrejme prax robí majstra. A tak som sa aj ja  vďaka písaniu článkov tu na blog za tých 9 rokov už mnohému naučila. Dá sa povedať, že kedysi som mávala fakt dlhé krízy, kedy som nevedela nič vymyslieť. Dnes to sú možno dva týždne, kedysi to boli aj mesiace. Prax ma však naučila písať tak, že sa to páči mne aj môjmu publiku. Rovnako tak to vo mne otvorilo vášeň, o ktorej by som kedysi ani len nesnívala – vášeň písať. 

Ak niečo fakt milujem je to kreatívne písanie, tvorba textov, článkov prípade rozhovory a videá. Všetko čo sa točí okolo slova to je moje. Našťastie mám aj veľmi peknú farbu hlasu, čo mi povie asi každý, kto ma čo i len raz počuje. Takže zdá sa, že som sa konečne našla v tom čo fakt milujem. 

Niektoré naše vášne sa ukážu až po čase, no môžu nás sprevádzať po celý zvyšok života! Vášeň tvorí život tak ju nikdy nestraťte.

Odporúčné