Lockdown a nové vzťahy

To teda vôbec nejde dokopy. Kde by sa už len počas lockdownu dal stretnúť nový partner/partnerka? Jedine na online zoznamkách. No a ja vám v tomto článku chcem tieto omyly vyvrátiť. Sú to novodobé limity, ktoré sa nám snažia spoločnosť a súčasný stav natlačiť do hlavy. O tom, ako to teraz nejde. Ako máme iba sedieť doma na zadku a tíško ako obete čakať, kedy nás opäť vpustia do sveta. O tom, že dnes sa predsa všetko deje už iba online. Alebo o tom, že kvalitní chlapi už proste nie sú a so ženami je to tak isto. Spoznali ste sa v niektorom z týchto “mýtov”? Som si istá, že áno.

PRAVIDLO 50/50

Denne narážam na ženy, ktoré sú zúfalé zo súčasnej situácie. A poviem vám pravdu – plne tieto ženy chápem. Možnosti sú fakt obmedzené a nikto nevie, koľko takýchto lockdownov nás ešte čaká. Odborníci na osobný rast radia – zameraj sa na seba. Pracuj na sebe a až príde ten správny čas a zase sa bude môcť všetko tak ako predtým – budeš pripravená/ý. Nuž ok pracovať na sebe sa určite oplatí, avšak iba prácou na sebe ešte nikomu partner nespadol. Žiaľ fakt nestačí len pretáčať limitujúce presvedčenia, spracovávať pocity, dopĺňať si svoju nádrž lásky a podobné veci. A nie nestačí ani denne meditovať. Viete úspech v akejkoľvek oblasti nášho života je prácou 50/50. Je potrebné sa aj zmeniť, prijať a spraviť tú vnútornú prácu – to je jedných 50%. No a tých druhých 50% je ísť to otestovať do reality, vykonať reálnu akciu a skrátka žiť. Túto múdrosť si dám časom patentovať 🙂

Vcelku dlhý úvod, no prišlo mi potrebné to sem napísať. Vnímam totiž, že z osobného rozvoja a pocitu zablokovanosti sú už mnohí v chaose. A takto to ďalej nejde, aj osobného rastu a práce na sebe príliš veľa škodí. Ako všetkého.

ONLINE ZOZNAMOVANIE

Nuž ale poďme už na tie reálne veci a cesty ako sa dá aj teraz v zime a za lockdownu niekoho spoznať. Online zoznamky vám tu fakt odporúčať nebudem. Nie som ich zástancom, no je to moja vlastná skúsenosť a moje vlastné presvedčenie. Z pohľadu koučky na vzťahy to však určite odporúčam skúsiť, ak to tak cítite. Ak nie tak sa do toho netlačte a hlavne – nemajte príliš veľké očakávania. Poznám páry, ktoré sa vďaka zoznamke dali dokopy. Dokonca aj z radov vlastných známych. A poznám aj ľudí, ktorí ani za 5 rokov pôsobenia na online zoznamke nenašli vhodného nikoho. Toľko k zoznamkám.

TIPY V REALITE

Dnes vám však odhlaím tipy, ktoré stále fungujú a platia. Nie je to však nič pre slabé povahy a tých, ktorí sa radi vyhovárajú. Ani pre tých, ktorým je večne zima a nie sú ochotní vyjsť von. Hovorí sa, že neexistuje nevhodné počasie, len nevhodné oblečenie. Takže kým nie sú záveje tak to chce trochu odhodlania. Prvý tip ste už asi pochopili – choďte von. Do obchodu, k okienku na víno, punč či kávu. Aj tam sa môžu motať nejakí ľudia. Prechádzky a pobyt v prírode je ďalšia skvelá možnosť – ideálne s niekým. Oslovte kamošky, ktoré ste už dlhšie nevideli. Skúste sa pridať k nejakej partii na výlet von. Možnosti sú aj keď nie sú ideálne.

Rôzne online kurzy sú ďalšia skvelá možnosť. Ideálne také, kde sa účastníci kurzu stretávajú pravidelne na školeniach a majú zapnutú kameru. Potrebujeme sa vidieť aj keď sa nemôžeme cítiť a vnímať tak ako v realite. Ja som kedysi zapnuté kamery pri online telefonátoch nemala rada. Asi je vám však jasné, že som ako koučka zmenila názor. K mojej práci je to skrátka nutné – väčšina mojich sedení prebieha online. Takže to ku mne skrátka partí a je to fakt lepšie.

No a rada na záver – viem, že to už trvá dlho. Plne vás všetkých chápem. Aj mne to už lezie na nervy a to sa snažím byť nad vecou. Nie je žiaľ isté čo bude. Keby som to vedela isto vám o tom napíšem. Jediná istota ktorú máme je, že nič netrvá večne a že cyklus zákazov a uvoľnení tu ešte pravdepodobne zažijeme neraz. A pre inšpiráciu dávam do pozornosti video, ktoré som natočila ešte minulý rok ohľadom zoznamovania v týchto časoch.

Píšte mi do komentárov svoje tipy na zoznamovanie v týchto časoch.

Odporúčné